MEĐUŽUPANIJSKO/BISKUPIJSKO NATJECANJE – VJERONAUČNA OLIMPIJADA 2018.

U subotu, 10. ožujka 2018. godine u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom je održano međužupanijsko/biskupijsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka – „Vjeronaučna olimpijada 2018.“ Ekipa naše škole je osvojila visoko četvrto mjesto te je osigurala nastup na međubiskupijskom/državnom natjecanju koje će se održati u Livnu 25. travnja 2018. godine.

Dan je započeo okupljanjem u jutarnjim satima i prijavom sudionika. Svetu misu u samostanskoj crkvi sv. Bonaventure predslavio je Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup. U 12 sati je započelo natjecanje. Natjecanje se sastojalo od tri razine: prva razina tombola koja se rješavala ekipno, druga razina slagalica koja se također rješavala ekipno i treća razina je pismeni test koji su natjecatelji rješavali pojedinačno. Bodovi tombole i slagalice su se pribrojali osvojenim bodovima pismenog testa. Nakon natjecanja je uslijedilo ispravljanje testova i objava rezultata. Naša ekipa je osvojila četvrto mjesto i time je osigurala nastup s još pet ekipa iz Vrhbosanske nadbiskupije na konačnoj završnici Vjeronaučne olimpijade 2018., međubiskupijskom/državnom natjecanju koje se održava u Livnu, 25. travnja ove godine. Na međubiskupijskoj/državnoj razini sudjelovat će ekipe iz Vrhbosanske nadbiskupije, Banjolučke biskupije, Mostarsko – duvanjske i Trebinjsko – mrkanske biskupije.
Podsjetimo, ekipu naše škole su predstavljale: Ana Katarina Andačić (7. r.), Matea Jelušić (8. r.), Ana – Marija Pušeljić (9. r.) i Josipa Filipović (9. r.), a mentor ekipe je vjeroučitelj Stjepan Mostarac. Ovim putem im čestitamo na postignutim rezultatima te im želimo uspjeha u završnici ovog natjecanja.

s.m.