AMINA I EMINA – TALENTIRANE NOGOMETAŠICE

Budući da u našoj školi ima dosta Amina i Emina, sigurno se pitate o kojim djevojčicama  - zaljubljenicama u nogomet je riječ. Odmah vam nudim odgovor. Riječ je o Amini Šapčanin i Emini Zolotić.

Amina Šapčanin je odlična učenica 7. a razreda. Nogomet trenira od svoje 6. godine. «Zaljubila se» u nogomet gledajući utakmice na TV-u. Navija za Chelsea, Barcelonu i Manchester City. Aminini uzori su Marcelo i Ibrahimović.


Amina trenira u HNK «Mladost» Domaljevac. To je jedini ženski klub u našoj županiji. U klubu trenira 20 djevojčica. Amina igra na mjestu stopera u ekipi i nada se da će biti pozvana u U-17 reprezentaciju BiH. Najdraži joj je predmet TZK. Amina kaže da joj je na prvom mjestu škola, a na drugom nogomet. Najveća su joj podrška roditelji.

Nedavno je Amina (6.2. - 9.2.2013. god.) bila u kampu selekcije U-15 u Međugorju (djevojčice iz cijele BiH, njih 25).


Kao i Amina i Emina Zolotić je odlična učenica 8. g razreda. Počela je trenirati nogomet s  9 godina.  Na pitanje otkuda da se bavi «muškim» sportom, Emina naglašava da je nogomet u njihovoj obitelji obiteljska tradicija i da se i otac bavio nogometom. Stariji brat nije nastavio očevim stopama, ali za to se pobrinula Emina. Kao i Amini škola joj je na prvom mjestu, a najdraži joj je predmet fizika. U nogometu uzor joj je Messi pa nije teško pogoditi da navija za Barcelonu. U ekipi igra samo na poziciji napadača. Zajedno trenira s Aminom u HNK «Mladost». Kao i Amina i Emina je bila u kampu selekcije U-17 u Međugorju u periodu 2.2. - 5.2.2013. god.

Sretno cure, što drugo reći!

 

Additional information